İstanbul’un akciğeri konumunda olan ve doğasıyla insanlara nefes olan Sarıyer’de meydana gelen yangınlarda, 2 bin 200 metrekarenin üzerinde ormanlık alan yandı.

Türkiye’de, 28 Temmuz’da başlayan ve 30’u ilde yaşanan orman yangınlarının etkileri henüz geçmemişken, Sarıyer Kocataş Mahallesi’nde üst üste 3 gün meydana gelen yangınlarda ciğerlerimiz yandı.

2 BİN METREKARENİN ÜZERİNDE ALAN YANDI

Kocataş Mahallesi Dereboyları Sokak'taki ormanlık alanda meydana gelen yangınlarda çok sayıda ağaç yanarak kül oldu. Yetkililerden alınan bilgilere göre, 1. yangında bin 200 m², 2. yangında 5 m², 3. yangında ise bin m²’lik alan alevlere teslim oldu.

YANGIN GÖZETLEME KULESİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

2017 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan 32 metre uzunluğundaki Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi'nin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Başlayan yangını erkenden tespit ederek ekiplere bildiren kule, alevlerin geniş alana yayılmasına engel oluyor. Sarıyer Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında olan kulede, ekipler orman yangınlarına karşı 7/24 görev yapıyor.

SABOTAJ MI VAR?

Sarıyer'de 3 gün üst üste meydana gelen yangınlar akıllar 'sabotaj mı var?' sorusunu getirdi. Yangınların çıkış nedeni araştırılırken, güvenlik önlemler artırıldı.

SARIYER POSTA GAZETESİ