İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 31 şehirde 11ve 12 Nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Dışarıya çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını ise Sosyal Vefa Destek Grubu karşılayacak. Bu kapsamda Sarıyer Merkez Mahallesi Sosyal Vefa Destek Grubu üyeleri, Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel öncülüğünde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabahın erken saatlerinde Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarlığı önünde toplanan Sosyal Vefa Destek Grubu üyeleri, vatandaşlardan gelen talepleri en kısa sürede temin ederek, evlere ulaştırıyor.

İHTİYAÇLARI SOSYAL VEFA DESTEK GRUBU KARŞILAYACAK

Dün akşam saat 22.00 sıralarında İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelge ile 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 12 Nisan Pazar günü gece saat 24.00’a kadar sokağa çıkma yasağı getirildi. Bakanlık, genelgenin ardından vatandaşların gıda ve temel yaşam ürün taleplerini Sosyal Vefa Destek Grubu tarafından karşılanacağını duyurdu.

“SARIYER’İN HİZMETİNDEYİZ”

Bakanlık’tan yapılan açıklamanın ardından Sarıyer Merkez Mahallesi Sosyal Vefa Destek Grubu üyeleri, Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel’in koordinesinde Sarıyerlilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Konuyla ilgili Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Muhtar Yüksel, “Sosyal Vefa Destek Grubu, İçişleri Bakanlığı’nın kararının ardından Sarıyer Kaymakamlığı tarafından oluşturulan gönüllü insanlardan oluşan bir topluluk. Bizim en büyük amacımız 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile sokağa çıkamayan Sarıyerlilerin ihtiyaçlarını karşılamak. Dün akşam 31 şehir için gelen sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak adında ekip arkadaşlarım ile birlikte Sarıyer’in hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.

“ARAMIZA SOSYAL MESAFE KOYMALIYIZ”

“Alınan sokağa çıkma yasağının son derece yerinde olduğunu düşünüyorum” diyen Yüksel, “Vatandaşlarımız da bu karara uymak durumunda. Bunun yanı sıra haftaiçi de kendilerini izole ederek evlerinde olmalılar. Çünkü bu virüsten başka türlü kurtulamayız. Çevremizdeki insanlarla aramıza sosyal mesafe koymalıyız” şeklinde konuştu.

“İHTİYAÇLARINI TEMİN EDİP KENDİLERİNE GÖTÜRÜYORUZ”

Yüksel, “Vatandaşlarımızın taleplerini gerek sosyal medya gerekse telefon üzerinden alıyoruz. Bizlere ulaştıkları takdirde açık ihtiyaçlarını temin edip kendilerine götürüyoruz. Şahsi cep telefon numaram 0532 688 68 58, muhtarlık numaramız da 0212 242 68 58” dedi.

“DEVLETİMİZ TÜM TEDBİRLERİ ALIYOR”

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksel, şunları söyledi: “Özellikle hafta sonu göz önünde bulundurularak alınan bir karar. Fakat benim için yeterli değil. Çünkü 15-20 gün bir karantina ile bu salgından kurtulabiliriz diye düşünüyorum. Havalar ısınmaya başladı. İnsanları evde tutmak da çok kolay değil. Baharın çekim gücü vatandaşların dışarıya çıkmasını sağlıyor. Sokağa çıkma yasağının ardından 31 şehirde de bazı istenmeyen görüntüler meydana geldi. 2 günlük kısıtlamada vatandaşlarımızın neden bu kadar büyük bir tepki verdiklerini anlayamıyorum? Devletimiz bu tarz kararların öncesinde gerekli tüm tedbirleri alıyor. Kimseyi mağdur etmeyecek. Açıkçası halkın galeyana gelmesi ve bazı provokatörlerin de devreye girmesi bu tarz olayların yaşanmasına neden oldu.”

SARIYER POSTA