Demirciköy Mahalle Muhtarı Nebahat İmamoğlu’nun girişimleri sonucu Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sarıyer Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 'Sertifikalı ve Uygulamalı Arıcılık Kursu' açılacak.

Tarım, hayvancılık, arıcılık konusundaki hassasiyetin ve bölgedeki değerlerin korunması adına yapılacak olan çalışma kapsamında Demirciköy Halk Eğitim Binası’nda uzmanlar tarafından eğitimler verilecek.

VATANDAŞ DAHA BİLİNÇLİ ÜRETİM YAPACAK

Özellikle köyler bölgesi olarak adlandırılan mahallelerde yetiştirilen ürünler ile tarım ilçesi olan Sarıyer, her geçen yıl bu özelliğini biraz daha kaybediyor. Bu kapsamda tarımı ve hayvancılığı geliştirmek isteyen Demirciköy Mahalle Muhtarı Nebahat İmamoğlu, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sarıyer Halk Eğitim Merkezi ortak bir çalışma yürütüyor. Verilecek olan eğitimler neticesinde vatandaşlar daha bilinçli üretim yapabilecek.

KAYIT İÇİN DEMİRCİKÖY MUHTARLIĞI’NA

Cumartesi günleri gerçekleşecek olan kurs toplam 72 saat sürecek ve eğitim saati ise yapılacak ilk toplantıda belirlenecek. Kursa köyler bölgesinden isteyen herkes katılabiliyor. Ayrıca katılmak isteyenler Demirciköy Muhtarlığı’na kayıt yaptırmaları gerekiyor.

SARIYER POSTA