Sarıyer’de Ayazağa Deresi’nin taşması nedeniyle su basan evlerde mahsur kalan 6’sı çocuk 12 vatandaş, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın ardından Ayazağa Deresi taştı. Evin kenarındaki 4 ev gece geç saatlerde su almaya başladı. Bazı evler yaklaşık bir metreye kadar su doldu. Evlerini su basan 6’sı çocuk 12 vatandaş evde mahsur kaldı. Yataklarından uyanan vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler vatandaşları mahsur kaldıkları evlerden tahliye etti.

“Geçen hafta da taşmıştı”

Saat 5’ten beri mahsur kaldığını dile getiren bir vatandaş, “Dere taşmış, geçen hafta da böyle olmuştu. Kepçe gelmişti buraları temizledi. Şu ilerisi tıkalı bir adam var izin vermiyor” dedi.

“İnsanların gidecek yerleri yok”

Duruma isyan eden başka bir vatandaş ise, “Saat 04.30 sularından beri ayaktayız, itfaiyeyi aradık sağ olsun geldiler. 4 ev mağdur durumda eşyalar olduğu gibi gitmiş. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. İnsanlar çok mağdur, evleri olduğu gibi bırakıp gidecekler, gidecek yerleri de yok” ifadelerini kullandı.