Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıyer’de lüks bir rezidans dairesine yapılan operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 47 kilo kokain, 68 kilo eroin ve 550 bin ecstacy hap ele geçirildi.

Sarıyer’de bir rezidansta oturan ailenin sürekli büyük boylarda kolileri eve getirip götürdüğü yönünde polise ihbar yapıldı. Ekipler rezidans ve çevresinde fiziki takip başlattı. Daireye düzenlenen baskında dini nikahlı O.K. ve I.D.A. gözaltına alındı. Bu sırada evde bulunan çiftin 2 yaşında ikiz kız çocukları ve 6 yaşındaki erkek çocukları eve gelen bir aile yakına teslim edildi. Gözaltına alınan baba O.K. ve anne I.D.A. Vatan Caddesi’nde bulunan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Anne serbest, baba tutuklandı

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgulaması sonrası anne I.D.A.’nın 2 yaşındaki çocukların bakıma ihtiyacı olduğu gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. O.K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

38 milyon lira değerinde

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa fiyatının 38 milyon lira değerinde olduğunu tespit etti. Ekipler, farklı türlerde bulunan uyuşturucu maddelerin hepsinin aynı adreste olmasının bir takasta kullanılmak üzere olduğunu değerlendiriyor.