Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasının 100. yıldönümü kapsamında coşkulu fener alayı yürüyüşü düzenledi.

Yeniköy Çamlık Parkı’nda başlayan yürüyüş, İstinye Tersane Alanı’na kadar devam etti. Yediden yetmişe yaklaşık 3 bin Sarıyerlinin katıldığı yürüyüşte ‘Her şey çok güzel olacak’, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları atılırken, İzmir Marşı söylendi. Yürüyüşün sona erdiği Tersane Alanı’nın Türk Bayrakları ile kırmızıya bürünmesi görülmeye değerdi.

“19 MAYIS 1919’DA SAMSUN’DAN DOĞAN GÜNEŞE SELAM OLSUN”

İstinye Tersane Alanı’nda vatandaşlara seslenen CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan doğan güneşe selam olsun. Öyle bir güneş ki! Bağımsızlık güneşi, Cumhuriyet güneşi, demokrasi, birlik ve beraberlik güneşi ve sonra ülkenin tüm dağlarında çiçekler açtı. Ordu yok dediler, kurulur dedi. Para yok dediler, bulunur dedi. Düşman çok dediler, yenilir dedi. İşte bu ruh ve inanç; bizleri esaretten kurtarıp bağımsızlığa kavuşturdu. İnadımız, kararlılığımız, inancımız, cesaretimiz, umudumuz ve pes etmeyişimiz. Korkmadan yürüyüşümüz işte her şey bu yüzden” dedi.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

“Ülkemizde ki kara bulutları dağıtmak için, yeniden demokrasi ve bağımsızlık için bir kez daha hep birlikte hürlüğün havasını haykırma zamanı” diyen Yalınkılıç, “23 Haziran’da her şey çok güzel olacak diyoruz. Bu duygu ve düşüncülerle, bize bu güzel ülkeyi emanet eden başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.