Bilim Kurulu’nun önerisi doğrultusunda alınan karar ile 9 ve 10 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte Sarıyer'in cadde ve sokakları bomboş kaldı. Polis, zabıta ve yasak kapsamının dışında kalan çalışanlar dışında kimse dışarıya çıkmıyor.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Ramazan Bayramı’na kadar hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Sarıyerliler de bu kapsamda yasağa çok büyük oranda uyuyor.

SOKAKLAR BOŞ KALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası 9-10 Mayıs tarihlerinde de yasağın devam edeceğini açıklamasının ardından Sarıyer Merkez sessizliğe büründü. Görevlilerin dışında hiç kimse dışarıya çıkmazken, normal günlerde yoğunluğun yaşandığı yerler de boşaldı.

EKİPLER UYGULAMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Gece saat 00.01’i gösterdiğinde başlayan sokağa çıkma yasağının ardından Sarıyer’deki cadde ve sokaklarda in cin top oynuyor. İlçenin en kalabalık caddelerinden olan Şehit Mithat Yılmaz Caddesi de boş kaldı. Polis ekipleri de ana cadde ve mahallelerde uygulamalarını aralıksız sürdürüyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ