İSKİ tarafından son aylarda Şehit Mithat Yılmaz Caddesi üzerinde yapılan kazı çalışmaları ile Sarıyer Merkez adeta şantiye alanına döndü. Sarıyerliler, son olarak Meserburnu Caddesi ve Piyasa Caddesi'nde başlatılan altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Sarıyer'in en büyük sorunları arasında yer alan altyapı sorununu gidermek amacıyla İSKİ tarafından başlatılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, en kısa sürede çalışmaların tamamlanması gerektiğini ifade etti. Sarıyerliler, özellikle akşam saatlerinde yoğun araç trafiğinin olduğuna dikkat çekti.

ATIK SULAR DENİZE AKMAYACAK

Geçtiğimiz haftalarda İSKİ tarafından sık sık su taşkınlarının yaşandığı Sarıyer Merkez Mahallesi'nde 16 yılın ardından dere ıslah çalışmaları başlatılmıştı. Zaman zaman şeridin teke düşmesine ve araç trafiğine neden olan çalışmanın ardından bu kez Meserburnu Caddesi ve Piyasa Caddesi'nde kazılar başladı. Yıllardır denize akan bölgedeki atık suların önünü kesmek için hazırlanan proje kapsamında Büyükdere'de 870 metre uzunluğunda, 300 - 600 mm çaplarında, yerin 3 ila 7 metre derinliğinde atıksu bağlantı hattı inşa edilecek. Böylece atıksu kolektörleri ile toplanan sular, denize karışmadan Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisi'ne ulaştırılması hedefleniyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ