Sarıyer Sahili'nde deniz adeta deterjan dökülmüş gibi köpürürken, ortaya ilginç görüntüler çıktı. İstanbul Balık üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, köpüklerin neden kaynaklandığı ile ilgili bilgiler verdi.

Spor yapmak ve temiz hava almak için sahile giden vatandaşlar, ortaya çıkan manzaradan dolayı şaşkınlık yaşadı. Sarıyerliler, ellerine aldıkları telefonlar ile deniz yüzeyindeki köpükleri kayıt altına aldılar.

UZMANLAR AÇIKLAMA YAPMADI

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Balık üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, "Bu görüntü orada avcılık yapan balıkçı teknelerinin faaliyetlerinden dolayı meydana gelmektedir. Balığı ağın içinden vakumlama ile çekerken diğer taraftan denize akan ve içinde deniz anası olan tahliye suyunun neticesinde oluşmaktadır. Parçalanan denizanaları bu sebebiyeti veriyor. Deniz kirliliği oluşturmamaktadır. Aksine bu işlem sırasında deniz suyu sirkülasyona uğrayıp daha temiz hale geliyor. Denizanalarının aşırı fazla olması balığın ağın içinden alınmasında da büyük bir sıkıntı yaratıyor" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ