Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndaki verilere göre, Sarıyer Merkez Mahallesi ve çevresi 'orta riskli' seviyesinden 'yüksek riskli' seviyeye çıktı. Peki, bu ne anlama geliyor?Detaylar haberimizde...

Son haftalarda ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de corona tablosu endişelere neden oluyor. Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde ilçe genelinde yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaş bilgilendirilirken, kurallara uyulup uyulmadığı inceleniyor.

SARIYER'İN SON DURUMUNU AKTARMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Sarıyer'deki vaka artışına ilişkin açıklamasının ardından vatandaşın gözü yaşadığı mahallenin corona riskine çevrildi. Sarıyer Posta Gazetesi olarak hem ilçemizdeki mahallelerin son durumunu okuyucularımıza aktarıyoruz hem de gelişmelerle ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyoruz. Sarıyer Merkez Mahallesi ve çevresinin 'orta riskli' seviyesinden 'yüksek riskli' seviyeye çıkmasının başlıca nedenlerinin sosyal mesafe ve maske kurallarına yeteri kadar uyulmaması olduğu ifade ediliyor. Yetkililer, Sarıyerlileri belirlenen kurallara ve alınması gereken önlemlere hassasiyet göstermeleri konusunda uyarıyor.

KURALLARA UYALIM

Sarıyer Posta Gazetesi olarak corona virüsünün daha fazla kişiyi hayattan koparmasını engellemek ve sevdiklerimize zarar vermemek adına maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet etmeye davet ediyoruz. İşi olmayan vatandaşlarımıza zorunda kalmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda çağrıda bulunurken, bir kez daha ‘Evde Kal Sarıyer’ diyoruz. Salgının yayılma hızını minimum seviyeye indirmek için uzmanların uyarılarını dikkate alalım.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA KISITLAMA

Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ile birlikte Ankara'nın ardından İstanbul'da da 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. Alınan karar gereği 10.00 ile 16.00 saatleri dışında söz konusu yaş grubundaki vatandaşlar dışarıya çıkamayacak. Vaka sayısının azalmaması durumunda ilerleyen günlerde yeni kısıtlamaların gündemde olduğu ifade ediliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ