Marmara Bölgesi’nde olması beklenen depremin henüz ne zaman olacağı bilinmese de verilere göre belirlenen bazı bölgeler depremden çok daha fazla etkilenecek. Peki, İstanbul’da depreme en dayanıklı olan ilçeler hangileri? Sarıyer hangi risk kategorisinde yer alıyor? Detaylar haberimizde...

Bazı uzmanlara göre olması beklenen 7.5 şiddetindeki deprem, milyonlarca İstanbullunun tedirgin olmasına neden oluyor. Beklenen olası bu sarsıntı ile ilgili olarak akıllara 'İstanbul'da depreme en dayanıklı olan ilçeler hangileri?' sorusu gelirken fay hattına göre bazı bölgelerin bu afetten diğer yerlere oranla daha az etkileneceği ifade edildi.

İŞTE EN RİSKLİ DEPREM BÖLGELERİ

Hazırlanan risk haritasına göre 1. derece deprem bölgesinde yer alan ilçeler; Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy, Fatih, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Sancaktepe, Kartal, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla.

SARIYER 3. DEPREM BÖLGESİNDE

Hazırlanan İstanbul risk haritasına göre en az riskli olan bölgeler ise şunlar; Sarıyer, Maslak, İstinye, Tarabya, Rumelihisarı, Kozyatağı, Altunizade, İçerenköy, Bağdat Caddesi, Fenerbahçe, Söğütlüçeşme (Kurbağalıdere dışında kalan kısımları), Moda (denize bakmayan kısımları), Acıbadem, Koşuyolu, Adalar, Eminönü, Arnavutköy, Etiler, Beşiktaş, Maçka, Nişantaşı, Şişli, Taksim, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Levent, Karaköy (rıhtım dışında kalan kısım), Gültepe, Emirgan, Bağcılar, Haraççı ve Taşocağı.

SARIYER POSTA GAZETESİ