Sarıyer’in en işlek caddesi olan Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’ndeki araç trafiği her geçen gün artarken, ilgili birimlerinin herhangi bir adım atmaması vatandaşlardan büyük tepki alıyor.

İlçenin en büyük sorunlarından biri olan trafik yoğunluğu, yıllardır çözüme kavuşturulamıyor. Özellikle mesai çıkışlarında oluşan yoğunluk, sürücüleri isyan ettiriyor.

Durakların önüne park ediyorlar

Araç trafiğinin en büyük nedenlerinden biri otobüs durakları önünde otobüsler için cep park alanının olmaması. Buna bir de araçların durak önlerine park etmeleri de eklenince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Yolcu almak için yolun ortasında duran otobüsler trafiği kapatmak zorunda kalırken, yüzlerce metrelik araç kuyruğu oluşuyor.

“Tünel trafiğe çare olmadı”

Sarıyer'in trafik sorunu ile ilgili gazetemize konuşan Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, "Çok büyük umutlarla yapılan tünel de bu sorunu ortadan kaldırmaya yetmedi. Çünkü tünel amacına ulaşamadı. Özellikle Sarıyer’den Büyükdere’ye istikametinde çıkışı kullanılmıyor. Peki neden? Bir okul, hastane veya ibadethane yaparken öncelikle oraya ulaşımın nasıl olacağı hesaplanmalı. Evet tünel yapıldı ve tam yanında da yeni hastanemiz var. Sarıyer’imize de yakışan bir hastane. Ancak yolu yok. Acil bir durum olduğunda hastaneye gitmek için tünelden girdiğiniz takdirde Hacıosman’a çıkıp tekrar inmeniz gerekiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl planlama? Öncelikle yolların en ince ayrıntısına kadar hesaplanması gerekiyordu. Tünelden hemen bir çıkış yapılmalıydı. Geçtiğimiz haftalarda İBB’de yapılan bir toplantıda konuyu dile getirdim ve çözüm ile ilgili fikirlerimi beyan ettim. Peki bu öneriler neler? İlk olarak hastane çıkışıyla Hacıosman’a bağlanan yer çok geniş. Yaklaşık 4 şerit sığabilir. Orayı iki bölelim ve bir araba insin bir araba çıksın. Sadece o bölgeye bir ağız yapılsın. Yol Bakım Müdürlüğü yetkililer konuyu değerlendireceklerini ifade ettiler" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA