Türkiye genelinde artan corona vakalarının ardından Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 4 Aralık Cuma saat 21.00'dan 7 Aralık Pazartesi saat 05.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Alınan karar ile birlikte Sarıyer'in cadde ve sokakları sessizliğe büründü.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 4 Aralık Cuma saat 21.00'dan 7 Aralık Pazartesi saat 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sarıyerliler de bu kapsamda yasağa çok büyük oranda uyuyor. Polis, jandarma, zabıta ve yasak kapsamının dışında kalan çalışanlar dışında kimse dışarıya çıkmıyor.

MAMA KAPLARI BOŞ KALDI

Yasağın başlamasıyla birlikte birçok işyeri geçici süreliğine faaliyetlerini durdururken, hiç şüphesiz bundan en çok sokak hayvanları etkilendi. Patili dostlarımızı besleyen işyerlerinin kapanmasıyla birlikte özellikle kedilerin mama kapları boş kaldı. Sevimli dostlarımız Sarıyer Belediyesi, Sokak Hayvanları Besleme Grupları Çalışma Komisyonu ve hayvanseverlerin getireceği mamaları bekliyor.

KIZILAY, CUMHURİYET MEYDANI'NA ÇADIR KURDU

Dün akşam saat 21.01’i gösterdiğinde başlayan sokağa çıkma yasağının ardından Sarıyer’deki cadde ve sokaklarda polis ekipleri denetimlere başladı. İlçenin en kalabalık meydanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı da boş kaldı. Meydana kan bağışı çadırı kuran Kızılay ekipleri, gün boyu bağış yapmak isteyen Sarıyerlileri bekliyor. Bilindiği üzere kan bağışı yapacak olanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ