Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Vaka sayısı Sarıyer'de yüzde 120 arttı' açıklamasının ardından ilçe genelinde riskli alan bulunmayan iki mahalleden biri olan Garipçe'de korkulan oldu. Detaylar haberimizde...

390 nüfusu ve mevcut yüzölçümü ile Sarıyer'in en küçük mahalleleri arasında yer alan Garipçe'de de riskli alanların ortaya çıkması son haftalarda giderek atan corona vakalarının vahametini de ortaya koydu.

19 GÜN İÇERİSİNDE RİSKLİ ALAN ORTAYA ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar Uygulaması'na göre, Sarıyer'in iki mahallesinde riskli alan bulunmuyordu. 7 Kasım tarihinde yaptığımız haberin üzerinden 19 gün geçerken, uygulamadaki verilere göre Garipçe'de riskli alanlar ortaya çıktı.

KISIRKAYA'DA RİSKLİ ALAN YOK

Hayat Eve Sığar Uygulaması'na göre, Kısırkaya Mahallesi'nde riskli alan bulunmuyor. Kısırkaya'da riskli alanın bulunmaması memnuniyetle karşılanırken, alınan tedbirlerin ve vatandaşların yasaklara uyması bu tabloda büyük rolü olduğu ifade edildi. Ayrıca jandarma ekiplerinin de Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde denetim yapması bu başarıda önemli bir etken olarak göze çarpıyor.

GARİPÇE'NİN ESKİ TABLOSU

Veriler Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndan alınmıştır.

SARIYER POSTA GAZETESİ