Geçtiğimiz haftalarda art arda meydana gelen depremler ile sallanan İstanbul’da akıllara ‘Hangi ilçe depreme daha dayanıklı?’ sorusunu getirdi. Konuyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, güvenli ve riskli ilçeleri değerlendirdi.

İstanbul’un ve Türkiye'nin en büyük gerçeği olan depremle ilgili tartışmalar devam ediyor. Büyük İstanbul depremiyle ilgili uzmanlar farklı tahminler ve yorumlarda bulunsa da zemin güvenliğiyle ilgili önemli tespitler var.

ERSOY’DAN SARIYER AÇIKLAMASI

Güvenli ve riskli ilçeleri açıklayan Ersoy, “Aksaray bölgesinden başlayarak Bakırköy, içeride Fatih, Bağcılar, Esenler, Güngören, Avcılar, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri'ye kadar olan bölgeler zemini daha az dayanıklı bölgeler. Öte yandan Haliç'ten başlayarak, Başakşehir'den kuzeye doğru olan bölgeler; Kemerburgaz, Şile, Sarıyer, Yeniköy oldukça sağlam görünüyor” diye konuştu.

HANGİ YAKA DAHA GÜVENLİ?

Ersoy, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Anadolu yakasının ise bütünü güvenli görünüyor. Tabii ki bunlar genel söylemler. Bu alanlarla ilgili kimse güvende olduğu yanılsamasına kapılmasın. Parsel bazında ada bazında bazı değişiklikler de olabilir. Benim yaptığım değerlendirmeler genel değerlendirmeler.”

SARIYER POSTA