Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, bölgedeki atıl vaziyette bulunan eski orduevinin sosyal tesis olarak yeniden faaliyete geçmesi ve halka açılması için çağrıda bulundu.

Denize sıfır bir noktada yer alan askeri tesis, yıllardır kapalı vaziyette. Gençlerin uyuşturucu ile teknoloji bağımlılığına yakalanmamaları ve sosyalleşmeleri adına çalışmalar yapan başarılı Muhtar Ahmet Çınar, tesisisin halka açılması gerektiğini söyledi.

“İlgili makamlara başvuruları yaptık”

Konuyla ilgili Sarıyer Posta’ya açıklamalarda bulunan Çınar, “Mahallemizdeki askeri tesisin yeniden açılması ve bölge insanının bundan faydalanması için Milli Savunma Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve Sarıyer Kaymakamlığı’na başvurduk. Bu başvurularımız sonucunda bize ‘tamam’ dendi. Ancak herhangi bir adım atılmadı” dedi.

“Aileler çocuklarını parka gönderemiyorlar”

“Orduevinin faaliyete geçmesi bölge halkı için çok önemli” diyen Çınar, “Çünkü oraya özellikle gece saatlerinde uyuşturucu, fuhuş ve alkol için gelenler oluyor. Ancak burası faaliyette olursa ve bir güvenlik bulunursa böyle bir şeyin olması mümkün değil. Ayrıca bu durumdan mahalle sakinleri de çok şikayetçi. Belli bir saatten sonra çocuklarını orduevinin yanındaki parka gönderemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Çınar’dan teknoloji bağımlılığı vurgusu

Çınar, “Çağımızın en büyük problemlerinden biri de teknolojik bağımlılık. Çocuklar artık sokağa çıkıp oyun oynamıyor. Bu orduevinin açılması çocukların sosyalleşmesine de katkı sağlayacak. Burası faaliyete geçerse ve halka açılırsa aileler çocuklarıyla birlikte buraya gelip hem eğlenirler hem de yavrularımız sosyalleşir” diye konuştu.

SARIYER POSTA