Yaklaşık 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını, Türkiye'deki konut fiyatlarının artmasına neden oluyor. Pandemi nedeniyle doğal ve izole yerleşim yerlerine olan ilginin artması kiralık ve satılık konutların fiyatlarına da yansıdı. Peki, Sarıyer'de durum nasıl?

Satılık ev fiyatlarında zirvede Sarıyer, Şile yer alırken, Avcılar, Beylikdüzü ve Adalar'daki ev fiyatlarında yüzde 48 oranında artış meydana geldi.

SARIYER'DE METREKARE FİYATI 30 TL'YE KADAR YÜKSELİYOR

Corona virüsle beraber enflasyonun yükselmesi ve alım gücünün azalması derken emlakta da fiyatlar aldı başını gitti. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira fiyatı 17 lira olarak hesaplanırken, bu rakam Sarıyer'de 30 liraya kadar yükseliyor.

İSTANBUL'UN İÇİNDEKİ BÖLGELER TERCİH EDİLİYOR

Her birine ayrı olarak inşa edilen müstakil villalardan meydana gelen bu siteler için doğal yaşam ile çevrili fakat kentten de kopmayan İstanbul'un içindeki bölgeler tercih ediliyor.

DOĞAYLA İÇ İÇE BİR YAŞAM

Doğayla çevrili ve korunaklı bir hayat isteği, bir arada ancak müstakil düşüncesi bu rağbeti yükseltirken, ailelerin güzergahında yeşille ve doğayla iç içe bir yaşam bulunuyor. Havuzlu, spor alanlarının bulunduğu alanlarla tasarlanan bu yapılar için özellikle Sarıyer, Beykoz, Göktürk, Çekmeköy ve Kartal-Pendik bölgeleri tercih ediliyor.

SARIYER YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Konut yatırımının geri dönüş süresi en uzun olan ilçeler Beykoz, Beşiktaş, Sarıyer, Bakırköy ve Kadıköy iken en kısa olan ilçeler ise Beyoğlu, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Beylikdüzü ve Esenyurt oldu. Amortisman süresi Beykoz’da 53 yıl, Beşiktaş’ta 40 yıl, Sarıyer ve Bakırköy’de 36 yıl, Kadıköy’de 35 yıl; Beyoğlu, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Güngören’de 20 yıl, Beylikdüzü’nde 18 yıl, Esenyurt’ta ise 16 yıl.

SARIYER POSTA GAZETESİ