İstanbul geneli için yapılan bir araştırmada, en yüksek konut aidatının ödendiği ilçeler arasında Sarıyer de yer alıyor. Buna göre, Sarıyer'de ortalama konut aidatının 432 TL olduğu ifade edildi.

Özellikle sitelerde çok yüksek olan konut aidatları pandemi sürecinde yüzde 10 azalsa da bazı bölgelerde hiç değişmedi. Eva Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul’da en yüksek aidat ücretlerini Kadıköy, Beykoz, Sarıyer, Başakşehir ve Esenyurt öderken, en düşük aidat ücreti ise Fatih’te.

BU İLÇELERE DİKKAT!

Değerleme şirketinin araştırmasına göre; İstanbul’da en fazla aidat toplanan ilçeler Sarıyer, Esenyurt, Beykoz, Kadıköy, Küçükçekmece ve Bağcılar’da toplanıyor. Nüfusu fazla olan Esenyurt, Pendik, Bağcılar gibi ilçelerde aidat miktarlarının toplam anlamda fazla olması normal. Esenyurt gibi ilçelerin dışında Sarıyer, Kadıköy, Beykoz gibi yerlerde aidat birim fiyatının yüksek olmasından kaynaklı yüksek miktarlarda aidat toplanıyor. İstanbul’da en düşük aidatı ödeyen ilçe ise Fatih. Bunun dışında en pahalı aidatı ise sırasıyla Beykoz, Sarıyer, Başakşehir ödüyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ