Gün içinde insan sirkülasyonunun yoğun yaşandığı Sarıyer'de, haftada birkaç saat dışarıya çıkabilen 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere Sarıyerliler ilçe merkezinde umumi tuvalet olmamasının sıkıntısını yaşıyor. Vatandaşlar, yetkililere sorunun çözümü konusunda çağrıda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından corona virüsün yayılmaması amacıyla camilerdeki tuvaletlerin kapatılması Sarıyerlileri zor durumda bırakmaya devam ediyor.

YAŞLI VATANDAŞLAR SİTEMLİ

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda sadece Pazar günleri birkaç saatliğine dışarıya çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar, alınan karar gereği camilerdeki tuvaletlerin kapatılması ve ilçe merkezinde umumi tuvaletin olmaması nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlar, "Sıcak havalarda yürüyüş yaptığımız için elimizi ve yüzümüzü yıkayacak bir yer yok" sözleriyle sitemlerini dile getirdiler.

ESNAF DA AYNI SIKINTIYI YAŞIYOR

Bu krizden etkilenen yalnızca yaşlılar değil. Sarıyer Merkez'de ticaret yapan işyeri sahipleri de umumi tuvaletin olmamasından dert yanıyor. Her dükkanda tuvalet olmadığına dikkat çeken esnaf, ihtiyaçlarını karşılamak için diğer işyerlerine gitmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Bunun yanı sıra özellikle yaz aylarında İstanbulluların cazibe merkezi olan Sarıyer sahillerine gelen vatandaşlar da bu eksiklikten dolayı mağdur oluyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ