CK Enerji Boğaziçi Elektrik tarafından hazırlanan 'Gayrimenkulün Enerjisi Raporu' pandeminin gayrimenkul ve enerji sektöründeki etkisini ortaya koydu. Rapora göre, Sarıyer'deki 64 yaş üstü abonelerde taşınma oranı arttı.

Geçen yıl İstanbul Avrupa Yakası'nda 352 bini aşan toplam taşınma hareketi bu yıl aynı dönemde yüzde 40,7'lik bir gerileme ile 208 binlere düştü. Pandemi sürecinde Çatalca, Silivri başta olmak üzere İstanbul'un sayfiye yerleri olarak bilinen ilçelerde doluluk oranları artarken, bu durum elektrik tüketimine de yansıdı. Nisan ayında Silivri'deki mesken elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35'in üzerinde bir artışa sahne oldu.

BU İLÇELERE DİKKAT!

Yılın ilk altı ayında bazı ilçelerde 35 yaş altı ve 64 yaş üstü abone gruplarında dikkat çekici bir hareket gözlendi. Daha çok 35 yaş altı abonelerin tercih ettiği Şişli, Kağıthane, Esenyurt, Beyoğlu, Beşiktaş'ta gençlerin taşınma hareketleri arttı. Şişli'de bu yaş grubunun yüzde 45,3'ü, Kağıthane'de yüzde 45,07'si, Esenyurt'ta yüzde 44,09'u, Beyoğlu'nda 39,1'i ve Beşiktaş'ta yüzde 37,9'u meskeni değiştirdi. Bu değişiklikte 35 yaş altı tek başına yaşayan bazı abonelerin ailelerinin yanına yerleşmesi, üniversite son sınıfta okuyanlardan kimilerinin ise evlerini boşaltıp memleketlerine geri dönüşü de etkili oldu. 64 yaş üstü abonelerde ise Bakırköy, Bayrampaşa, Çatalca, Güngören ve Sarıyer'de taşınmalar arttı.

SARIYER POSTA GAZETESİ