Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan eğitimcileri ağırladığı davette, şehit öğretmenleri andı. Başkan Genç,“Sizlerin yetiştirdiği o fidanlarla karşılaştıkça yılgınlığımı kaybediyorum, cesaretleniyorum” dedi.

Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Sarıyer Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle  ülkenin gelecek nesillerini yarınlara hazırlayan öğretmenlerin onuruna yemek düzenledi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ve ilçede görevli yaklaşık bin öğretmen katıldı. Öğretmenler kendileri için düzenlenen gecede hem sohbet etme imkanı buldu hem de doyasıya eğlendi. Programda bir konuşma yapan Başkan Şükrü Genç öğretmenlik mesleğinin kutsallığını vurguladı. İçinde bulunduğumuz dönemde eğitimcilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Genç, konuşmasında şehit öğretmenleri andı. Konuşmanın sonunda Başkan Genç tüm öğretmenlerle birlikte pasta kesti.

"Sorumluluğumuz çok fazla" 

Etkinlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ben konuşmama şehit öğretmenlerimizi yad ediyorum. Van depreminde yaşamını yitiren 75 öğretmenimizi asla unutmuyorum. Bugünlerde sizlerin yetiştirdiği o fidanlarla karşılaştıkça yılgınlığımı kaybediyorum, cesaretleniyorum. Sizlerin sorumluluğu çok fazla. Bizlerde sizlere çok ciddi bir şekilde sırt vermek zorundayız. İşte Sarıyer Belediyesi olarak biz sizlere bu destekleri veriyoruz. İstiyoruz ki siz okullarınızın kötü şartlarınız düşünmeyerek çocukların derslerine daha fazla önem verin. Ülkesini çok seven insanlar yetiştireceğinizi biliyoruz. Hepinizin ellerinden öpüyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz ise, “Hepinizin mutlaka unutamadığınız bir öğretmeniniz vardır. Beni ilkokula başladığımda öğretmenim beni çok sıcak kanlı karşıladı. Öğretmenlik öyle bir mesleki bir çocuğumuzu hayata bağlayabiliriz. Bizler bu kutsal görevi yaparken kendi kişisel sorunlarımızı mesleğimizin dışında tutmalıyız. Öğretmenlik bildiğiniz doğrulardan vazgeçmemektir. Eğitimde tüm çocukları kendi çocuklarımız gibi görmeliyiz. Öğretmenlik mesleği en ağır meslektir. Biliyorsunuz insanlık tarihinin en önemli mesleğini icra ediyoruz. Yetiştirdiğiniz aklı hür, vicdanı hür nesiller yurdumuzu muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır” diye konuştu.