Covid-19 salgını sürecinde insanların uzun bir süre dışarıya çıkmamasından dolayı çevre kirliliği büyük ölçüde azalırken, doğa da kendini yenilemişti. Akabinde ise normalleşme süreci kapsamında bazı yasakların kalkması ile birlikte Sarıyer sahilleri ve marinalarda istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda İstinye ve Tarabya marinalarında ortaya çıkan görüntüler büyük tepki toplarken, marinalarda yaşanan çevre kirliliği giderek artmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ilçelerden biri olan Sarıyer'de, sahil ve marinalardaki çevre kirliliği görenleri üzüyor. Drone ile çekilen görüntülerde yaşanan kirlilik gözler önüne serildi.

DUYARSIZ VATANDAŞLARA TEPKİ!

Sarıyer Posta Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz orman ve mesire alanlarındaki çevre kirliliği, marina ve sahillerde yaşanmaya devam ediyor. Lüks teknelerin yer aldığı İstinye ve Tarabya marinalarda denizde çöp adaları oluşurken, vatandaşlar yeteri kadar temizleme çalışması yapılmadığını belirterek, İBB'yi işaret etti. Yetkililere sitem eden Sarıyerliler, çevreyi bu hale getiren sorumsuz vatandaşlara da tepki gösterdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ