Emlak Endeksi'nden elde edilen verilere göre, çok sayıda üniversiteye ev sahipliği yapan Sarıyer'de, kiralık konut arayışları yüzde 73 oranında artış gösterdi.

Üniversite eğitimi için en çok tercih edilen şehirler olan İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya ve Kocaeli'deki kiralık konutların son bir aydaki kiralık konut tablosunu ve ortalama metrekare değişim yüzdelerini ortaya koydu.

Okullar açıldı, arayışlar başladı

Hepsiemlak Ağustos Emlak Endeksi'nden elde edilen verilere göre, çevresinde birçok üniversite bulunan İstanbul'un Maltepe ve Tuzla ilçelerinde yüzde 30 üzeri oranlarla kira fiyat artışı gerçekleşti. Avrupa yakasında ise öğrencilerin en çok tercih ettiği Şişli, Beşiktaş, Avcılar, Bakırköy, Fatih ve Sarıyer'de yüzde 10-30 arasında artışlar göze çarptı. Çok daha fazla sayıda üniversiteye ev sahipliği yapan Avrupa yakasında talep artışları ortalamada daha güçlü oldu. hepsiemlak platformuna gelen 18-24 yaş aralığı kullanıcıların kiralık konut arayışları Avcılar'da yüzde 83, Şişli'de yüzde 78 ve Sarıyer'de ise yüzde 73 arttı.

SARIYER POSTA