İstanbul Yeni Havalimanı güzergâhındaki emlak fiyatları yükselişe geçti. Buna göre, Çayırbaşı Mahallesi’nde bu yılın ilk 7 aylık döneminde metrekare satış fiyatları yüzde 116 arttı.

Dünyada en fazla noktaya uçuş yapılacak ve İstanbul’u küresel havacılık pazarının en önemli merkezlerinden biri haline getirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı güzergâhındaki emlak fiyatları uçuşa geçti. Özellikle Sarıyer, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerindeki mahallelerde satılık ve kiralık konutlardaki fiyat artışlarında 2 yıllık süreçte dikkat çekici bir hareketlenme görüldü.

Büyükdere ilk sırada

Sarıyer’de en çok değer kazanan satılık konutlarda ise Büyükdere ilk sırada yer aldı. Yüzde 60 değerlenen Büyükdere’yi, Bahçeköy Merkez (yüzde 46) ve Kazım Karabekir Paşa (yüzde 55) izledi. Arnavutköy, Mavigöl Mahallesi ise bu süreçte satılık konut fiyatlarında yüzde 150’ye varan artış yaşanan tek mahalle olarak en çok değerlenen lokasyonların başında yer aldı.

Piyango Sarıyer'e çıktı

İstanbul’un kuzeyinde 76,5 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, 100’e yakın havayolu şirketine ev sahipliği yapıp, 300’den fazla noktaya ulaşım imkânı sunmaya hazır. Ocak - Temmuz 2018 döneminde, havalimanına yakın mahallelerde yaşanan hareketlenmeyi gözler önüne serdi. Yeni Havalimanı güzergahındaki Çayırbaşı Mahallesi, Ocak 2018’den Temmuz 2018’e satılık konut fiyatlarında gerçekleşen yüzde 116’lık artışla liste başında yer aldı. Büyükdere, satılık konut fiyatlarında metrekare bazında yüzde 65’lik artışla listede ikinci sırada yer aldı. Göktürk yüzde 42, Mithatpaşa yüzde 39, Mimar Sinan ise yüzde 33’lük artışla listede dikkat çeken mahalleler arasında yer aldı. Rota üzerindeki satılık konut fiyatlarında yükselişin yaşandığı diğer mahalleler ise Kireçburnu (yüzde 14), Bahçeköy Merkez (yüzde 10) ve Uskumruköy (yüzde 9) oldu.

Kiralık konut fiyatları da yükselişte

İlk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak yeni havalimanı rotasındaki kiralık konut fiyatlarındaki artış da gözlerden kaçmadı. Ocak - Temmuz 2018 verilerine göre havalimanı güzargâhındaki kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı mahalleler Mimar Sinan, Mithat Paşa, Ömerli, Zekeriyaköy ve Uskumruköy oldu. Kiraların en çok arttığı mahallelerin başında yüzde 30 ile Mimar Sinan gelirken, bunu Mithatpaşa (yüzde 28), Ömerli (yüzde 27), Zekeriyaköy (yüzde 11) ve Uskumruköy (yüzde 10) izliyor.