Sarıyer’de yokuş aşağı inerken sürücüsünün kontrolünü kaybettiği tır, önce okul duvarına ardından da bir sitenin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kaza esnasında kaldırımda yürüyen vatandaşlar tırın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Kaza, Maden Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde meydana geldi. Tır sürücüsü yokuş aşağı inerken henüz bilinmeyen bir nedenle aracın kontrolünü kaybetti. Kaymaya başlayan tır, önce okul duvarına ardından da bir sitenin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada sürücüsü araç içerisinde sıkışırken, yol trafiğe kapandı. Çevrede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşarken, ihbar üzerine kaza yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sürücü, çevredekilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından tır, olay yerine gelen vinç yardımıyla yoldan çekildi.

“Büyük bir facia olabilirdi”

Kazayı gören Solmaz Sorakfan, “Burada dönerken sanırım tekerleği patladı. Sonra buradaki duvarlara çarptı. Burada bir çocuk olsaydı çok kötü olurdu. Normalde çocuğum servisle gidiyor. Bugün ben kendim almaya geldim. Burada büyük bir facia olabilirdi. İyi ki kaza sırasında kimse yoktu” dedi.