Yeniköy Köybaşı Caddesi İskele Mevkii’nde hız kesici kasislerin bulunmaması yayaların can güvenliğini tehlikeye atmaya, yetkililer ise önlem almamaya devam ediyor.

123. sayımızda “Yeniköy esnafı aşırı hızdan şikayetçi” başlıkla haberimizde de gündeme getirdiğimiz konu, çözüme kavuşmayı bekliyor.

Sarıyer’in en işlek caddelerinden biri olan Yeniköy Köybaşı Caddesi İskele Mevkii’nde hızlı geçiş yapan araçlar vatandaşların hayatını riske sokuyor. Geçtiğimiz aylarda bölgede birçok kez kaza meydana gelmişti.

Esnaftan yetkililere çağrı

Yetkililerden soruna çözüm bulmalarını isteyen esnaf, cadde üzerinde karşıdan karşıya geçen vatandaşların ölümle burun buruna olduğunu belirterek, “Cadde üzerinde araçların hızını azaltacak bir önlem yok. İlgili makamlara gerekli şikayetleri yaptık fakat hız kesici kasislerin yapılmasını sağlayamadık. Bu isteğimizin yerine getirilmesi için birinin canından mı olması gerekiyor” dedi.

Modifiyeli araçlar tehlike saçıyor

Gecenin ilerleyen saatlerinde modifiyeli otomobillerin cadde üzerinde aşırı hız yaptığını ifade eden esnaflar, 153 polis hattını aradıklarını fakat bir sonuç alamadıklarını belirtti.