Sarıyer Merkez’deki Dursun Fakih Sokak’ta yayalar dar ve yetersiz olan kaldırım nedeniyle araç yolundan gitmek zorunda kalıyor. Durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri, zaman zaman hızlı giden sürücüler nedeniyle tedirginlik yaşadıklarını ifade ettiler.

Vatandaşın sesi olan Sarıyer Posta Gazetesi, ilçedeki problemleri gündeme getirmeye devam ediyor.

VATANDAŞA YAYA KALDIRIMI ENGELİ

Sarıyer’in birçok bölgesinde olduğu gibi Dursun Fakih Sokak’taki yaya kaldırımları da vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yolların çok dar olmasının yanı sıra mevcut kaldırımda iki kişi yan yana bile yürüyemiyor. Sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunuyor.

“YETKİLİLERİN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ”

Araçların kaldırımların üzerine park ettiğini söyleyen bir mahalle sakini, “Bu sokağın kaldırımı zaten çok dar. Bu yetmemiş gibi bir de araç sahipleri arabalarını kaldırıma park ediyor. Biz de mecbur araba yolundan yürümek zorunda kalıyoruz. Bazı sürücüler çok süratli araba kullanıyor. Söz konusu olan sadece biz değiliz. Buradan çocuklar da geçiyor. Onların can güvenliğinden de endişeliyiz. Yıllardır bu sorun giderilemedi. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

SARIYER POSTA