Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen ve İBB’ye gönderilen Islah İmar Planları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Alınan karar doğrultusunda planlar iade edilirken, ortak bir komisyon kurulmasına karar verildi. Detaylar haberimizde...

Binlerce Sarıyerlinin gözü kulağı İBB Meclisi’nden gelecek haberdeydi. Muhtarların ve Sarıyer Mahalleler Birliği’nin katılım gösterdiği oturumda meclis üyelerinden oluşan ortak bir komisyonun kurulması kararı alındı.

Planlar neden iade edildi?

Sarıyer’in 13 mahallesini yakından ilgilendiren Islah İmar Planları’nın İBB Meclisi’nden geçmesini bekleyen Sarıyerliler, yine istediğini alamadı. Sarıyer Mahalleler Birliği, oturum öncesi AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri ile bire bir görüştü. Yapılan istişareler sonucu planlarda var olan eksikliklerin giderilmesi ve olası aksiliklerin önüne geçmek amacıyla ortak bir komisyonun kurulmasına karar verildi. Ardından meclis toplantısında Islah İmar Planları’nın düzeltilmesi onaylandı ve dosya yeniden Sarıyer Belediye Meclisi’ne iade edildi.

“ÇOK OLUMLU SONUÇLAR ÇIKACAK”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Sarıyer Mahalleler Birliği sözcüleri, “Geçtiğimiz Çarşamba günü bize Islah İmar Planları’nın gündeme geleceğine ilişkin bir haber geldi. Sarıyer Mahalleler Birliği olarak yoğun bir görüşme trafiği yaptık. Tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile bir araya geldik. Ortak bir çalışma grubunun olmasını ve bu masada bizim de olmamızı istedik. Sorunun çözümüne ilişkin tüm detayları masaya yatırıp planları ret oyu verilmeyecek şekilde hazırlama istediğimizi ilettik. Açıkçası orada bizim istediğimiz gibi bir sonuç çıkmadı. Fakat bu sonuca kötünün iyisi diyebiliriz. İnsanlar umutlar başka bahara kaldı diye düşünebilir. Ancak böyle bir şey söz konusu bile değil. 1 ay içerisinde bu çalışma masası ile ilgili girişimleri yapacağız. AK Parti ve Sarıyer Belediyesi’nden ilgili kişileri bir araya getireceğiz. Ardından hazırlanacak olan planlar yeniden İBB Meclisi’ne gidecek. Bu süre zarfı içerisinde çok olumlu sonuçların çıkacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“UMUDUMUZU ASLA YİTİRMEYECEĞİZ”

“Biz mücadeleye devam edeceğiz” diyen sözcüler, “Umudumuzu asla yitirmeyeceğiz. AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da gerekli desteği vereceklerin ve alınan kararın ret olmadığını söyledi. Daha iyi bir çalışma yapılmasını ve daha sonra birlikte yürüyeceklerini ifade etti. Bunun yanı sıra biizm için en önemli gelişmelerden biri de geçtiğimiz dönemlerde 2981 asla olmaz deniliyordu. Şuan da ise AK Parti grubu bu yasanın diğer yasalardan üstün olduğunu kabul etti” şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA