Kilyos açıklarında bir balıkçı teknesi ile tankerin çarpışması sonucu batan balıkçı teknesindeki 6 kişiden 3'ü kurtarılırken, 3 balıkçının ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Rus bandıralı 140 metrelik kimyasal madde ve petrol taşıdığı belirtilen Glard-2 isimli tanker, bir balıkçı teknesine çarptı. Batan teknedeki 6 balıkçıdan 3'ü kurtarıldı. Kayıp olan 3 kişinin acı haberi ailelerini yasa boğdu.

TORLAK'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak, şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatifi ortaklarından Dursun Ali Coşkun ve Fatih Coşkun, bu gün sabaha karşı Kilyos açıklarında yabancı bir gemiyle sis nedeniyle çarpışmaya maruz kalarak batmıştır. Kendileri kurtulmuş fakat babaları olan balıkçı reisi arkadaşımız Yusuf Coşkun ve iki gemici kurtulamayarak vefat etmiştir. Ortaklarımıza geçmiş olsun derken, vefat eden reis arkadaşımız Yusuf Coşkun ve gemicilerine Allah'tan rahmet, ailelerinede başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olur inşallah."

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMIŞTI

İstanbul Valiliği, “İstanbul Kilyos açıklarında bu sabah saat 06.35 sıralarında Rus bayraklı GLARD 2 isimli tanker gemisi ile Türk bayraklı Dursun Ali Coşkun isimli balıkçı gemisi çarpışmış; çarpışmadan dolayı Türk bayraklı balıkçı gemisi batmıştır. Gemide bulunan 6 vatandaşımızın 3'ü balıkçılar tarafından kurtarılmış, diğer 3 vatandaşımız için arama ve kurtarma çalışmaları Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sürdürülmektedir” açıklamasını yapmıştı.

SARIYER POSTA