Sarıyer Posta Gazetesi olarak ilçemizin mahallelerindeki corona virüs risklini incelemeye ve aktarmaya devam ediyoruz. 'Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndaki verilere göre Sarıyer’in en kalabalık mahallelerinden olan ve İstanbul’un yoğun trafiğinden ve günlük iş stresinden uzaklaşmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Zekeriyaköy’de salgın riski ne kadar? Mahalledeki hangi bölgeler daha riskli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre, ülke genelinde Covıd-19 salgınından dolayı 55 kişi hayatını kaybederken, vefat sayısı 3 bin 841 oldu. Yapılan testler sonucunda bin 114 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 139 bin 771’e yükseldi.

HANGİ BÖLGELERDE CORONA RİSKİ VAR?

Corona virüs ile birlikte İstanbullular kalabalığın olmadığı sakin bölgelerde eşyalı evler kiralamaya başladı. Son olarak yeni havalimanının açılmasıyla birlikte büyük rağbet gören Zekeriyaköy'de bu kez salgından uzaklaşmak isteyenler tarafından çok sayıda eşyalı villa tarzı evler kiralanırken, konut sayısının az ancak talep her geçen artıyor. Peki mahallede salgın riski hangi bölgelerde yoğunlukta? İşte cevabı...

SARIYER POSTA GAZETESİ