Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndaki verilere göre, Sarıyer'in iki mahallesinde riskli alan bulunmuyor. Peki, bu mahalleler hangileri? O bölgelerde vaka görülmesinin önüne nasıl geçildi? Detaylar haberimizde..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Sarıyer'de vaka artışı yüzde 120' açıklamasının ardından Sarıyer Posta Gazetesi olarak ilçemizdeki mahalleleri mercek altına aldık. Hatırlanacağı üzere riskli alanın bulunmadığı Garipçe'nin geçtiğimiz aylarda ilçemizde corona vakası görülmeyen ender mahallelerden biri olduğunu manşetimize taşımıştık.

GARİPÇE VE KISIRKAYA'DA RİSKLİ ALAN YOK

Hayat Eve Sığar Uygulaması'na göre, Garipçe ve Kısırkaya mahallelerinde riskli alan bulunmuyor. Sarıyer'in nüfus ve yüzölçümü olarak en küçük mahalleleri arasında yer alan Garipçe ve Kısırkaya'da riskli alanın bulunmaması memnuniyetle karşılanırken, alınan tedbirlerin ve vatandaşların yasaklara uyması bu tabloda büyük rolü olduğu ifade edildi. Ayrıca jandarma ekiplerinin de Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde denetim yapması bu başarıda önemli bir etken olarak göze çarpıyor.

Veriler Hayat Eve Sığar Uygulaması'ndan alınmıştır.

BENZER HABER: İŞTE SARIYER'İN CORONA GÖRÜLMEYEN MAHALLESİ

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/yasam/iste-sariyer-in-corona-gorulmeyen-mahallesi-h61448.html

SARIYER POSTA GAZETESİ