İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü, '2019 yılı İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi'nin çıktılarını özelleştirdi ve analizler, haritalamalar yaparak, 39 ilçe için ayrı ayrı 'İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları' üretti. Peki, Sarıyer'de hangi mahallede kaç riskli bina var? Detaylar haberimizde...

Son olarak İzmir'de yaşanan deprem sonrası akıllara bir kez daha 'Yaşadığım bina ne kadar sağlam?' sorusu geldi. Yaşadığı depremler ile büyük acılar yaşayan İstanbul'un bir daha aynı felaketler ile karşı karşıya kalmaması için İBB çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan kitapçıkta Sarıyer'deki binaların risk durumu ve olası depremde yaşanacak can kayıplarına yer verildi.

HER İLÇEYE ÖZEL RAPOR HAZIRLANDI

İBB ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle '2019 yılı İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi' hayata geçirildi. Sarıyer'in de aralarında bulunduğu 39 ilçeyi kapsayan kitapçıkta, olası bir depremde ilçe ve mahallelerdeki bina hasarları, olası can kaybı ve yaralanmalar, altyapı hasarları ve geçici barınma ihtiyacı gibi bileşenler analiz edilerek, rapor haline getirildi.

SARIYER'İN DURUMU NASIL?

Kitapçıkta, olası bir depremde Sarıyer’in tüm mahallelerinde toplam 33 can kaybı olacağı belirtilirken, hafif yaralı sayısının 341 olacağı öngörülüyor. İlçedeki binalar hasar durumuna göre gruplandırıldı. Raporda çok ağır hasarlı binaların sayısı 102, hafif hasarlı binaların sayısı ise 6 bin 977 olarak ifade edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ