Büyükdere Mahallesi’nde bulunan ve miadını doldurmuş olan harabe yapı, yoldan geçen yayalar ve araçlar için tehlike arz etmeye devam ediyor. Yetkililer ise çözüm bulmamakta ısrarcı.

Sarıyer Posta olarak geçtiğimiz sayılarda sık sık gündeme getirdiğimiz harabe binalar, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor. Sarıyer’in neredeyse tüm mahallelerinde bulunan bu tarz yapılar, yalnızca insan sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, olası maddi hasarlı kazalara da davetiye çıkarıyor.

Sarıyer Posta duyurmuştu

Geçtiğimiz aylarda Yenimahalle’de harabe bir ev ile ilgili yaptığımız haber yetkililerin dikkatini çekmiş, belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Büyükdereliler bir an önce kendi mahallelerindeki çürümeye terk edilmiş ev ile ilgili önlem alınmasını bekliyor.

Mahalle sakinleri endişeli

Büyükdere’de ana yol üzerinde bulunan yapı, ömrünü tamamlamasına rağmen ilgili merciler tarafından yıkılmamasının yanı sıra kazaları önleyici önlemlerin de alınmaması bölge halkının ve esnafının tepkilerine neden oluyor. Vatandaşlar, yıkılmaya yüz tutmuş evin altından geçmemek için araba yoluna inmek zorunda kaldıklarını belirterek, can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. Özellikle çocukları için endişelenen mahalle sakinleri, yetkililerden harabe yapılara bir an önce çözüm bulmaları için çağrıda bulundu.