Yenimahalle’de bulunan Eyüp Odabaşı Sporcular Parkı’nın denize bakan yakasında meydana gelen göçük her geçen gün artarak devam ediyor. Mahalleli, parkın bir bölümünün denize kaymasından dolayı tedirgin.

Sarıyer’in sevilen simalarından Arif Odabaşı’nın abisi Eyüp Odabaşı’nın ismi, vefatından sonra Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan parka verilmişti.

Tehlike giderek artıyor

Eyüp Odabaşı’nın kardeşi Arif Odabaşı, gazetemize yaptığı açıklamada, parkın denize bakan tarafında kaymaların meydana geldiğini, bu durumun her geçen gün arttığı ve tehlikenin büyüdüğünü söyledi.

Arif Odabaşı’ndan yetkililere çağrı

İlgili mercilere başvurduklarını söyleyen Odabaşı, “Kaymanın meydana geldiğini fark ettikten sonra Sarıyer Belediyesi başta olmak üzere yetkili kurumlara müracaatımızı yaptık. Fakat şu ana kadar hiçbir sonuç alamadık. AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a da durumumuzu anlattık. Kendisi de Sarıyer Belediyesi’nden kendilerine bir yazının gelmesi gerektiğini söyledi ve gerekeni yapacaklarını söyledi. Bu tür kaymalarda denize büyük bir kazığın çakılması gerekiyor. Bunun içinde makinelerin olması gerekiyor. Fakat bu araç - gereçler belediyemizde olmadığı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek alınması gerekiyor. Yetkililerden rica ediyoruz. Bu sorunumuzu çözmelerini bekliyoruz” dedi.