2015 yılında boşaltılan Doğatepe Restoran adlı işletmenin yerinde şuan enkaz görüntüsünden başka bir şey yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaklaşık 6 yıldır atıl vaziyetten olan Duatepe Parkı için harekete geçti.

Muhteşem manzarası ile İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Duatepe, yıllardır boş ve enkaz görüntüsüyle dikkat çekiyordu. Yıllardır herhangi bir çalışma yapılmayan bölgenin akıbetinin ne olacağı merak konusu olurken, Rumeli Hisarı ve Anadolu Hisarı'nda restorasyon çalışması başlatan İBB, Duatepe için de kolları sıvadı.

BÖLGE İÇİN BİRKAÇ PROJE DEĞERLENDİRİLİYOR

İBB gündeminde yer alan ve muhteşem Boğaz manzarasına sahip olan Duatepe, yıkıldığından bu yana yaklaşık 20 dönüm arazide herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Yetkililerden alınan bilgilere göre, söz konusu bölge için proje değerlendirmesi yapılıyor.

"YENİDEN GÜNDEME GELMESİ SEVİNDİRİCİ"

Rumelihisarı Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan, “ 2015 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yıkılan restoran boğazın en güzel konumunda. Mahalle halkımızın ve İstanbulluların, gideceği yaşam evi gidebileceği bir tesis yok. Bu konuda İBB tarafından yeniden gündeme gelmesi sevindirici" dedi.

DUATEPE HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

Miladi 1451 yılında Sultan II. Mehmed'in emri ile Osmanlı ordusunun öncü kuvvetlerinden, akıncılarından, serden geçtilerinden bir gurup Osmanlı askeri, Rumelihisarı'nın şehitlik dergahı olan Rumeli Hisarüstü'nde, ancak tekkeden geriye sadece bazı kalıntılar kaldı. İstanbul’un ilk şehitlik dergahı olan Duatepe’de aynı zamanda Nafibaba Dergahı bulunuyor. Tekkeye ait olarak bilinen tarihi mezarlık hala korunuyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ