Sarıyer Belediyesi Cumhuriyet’in 95. yıldönümünde Cumhuriyet çocuklarının eğitim gördüğü gündüz bakımevlerine bir yenisini daha ekledi.

Derbent Mahallesi ‘nde bulunan Sarıyer Belediyesi’ne ait eski zabıta karakolu yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Gündüz bakımevinin açılışına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Derbent Muhtarı Aydemir Görmez, Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Miniklerin etkinlikleriyle başlayan açılışa aileler büyük ilgi gösterdi. Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Binalarımızı topluma en faydalı şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

"Bu temeller çok kuvvetli"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açılışta yaptığı konuşmada, “ Bugün Cumhuriyet’in 95. yılı. Nice 95’lere diyoruz. Bu ülkenin temellerinden vazgeçemeyeceğimizi biliyoruz. O yüzden bir şeyler yapmamız gerekiyor. Cumhuriyet’in temelleri çok kuvvetli. O temellerde atalarımızın kanı var. Gelin Cumhuriyet’i daha da güçlendirelim. Herkesin el ele kenetlendiği günlere daha da özgürce yaklaşmak dileğiyle. 7. Gündüz Bakımevimiz hayırlı olsun. Cumhuriyet’i biz işte böyle anladık” dedi.