Yenimahalle Sulubahçe Sokak’ta bulunan ve yıkılmak üzere olan metruk binanın bir kısmı, Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Fakat tehlike geçmiş değil. İşte detaylar...

Sarıyer Posta’nın gündeme getirdiği harabe evlerin ölüme davetiye çıkarması, yetkililer tarafından dikkate alındı. Gazetemizin 126. sayısında yer alan “Vatandaşın canı Allah’a emanet” başlıklı haberimizde vahim durumu gözler önüne sermiştik.

Diğer harabe ev neden yıkılmadı?

Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar’ın da yoğun girişimleri sonucu Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde mahalleye gelerek metruk evi yıktı. Muhtar Çınar, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Aylardır mahallemizde ki kazaya ve ölüme davetiye çıkaran harabe evlerle ilgili mücadele veriyoruz. İlgili mercilere dilekçelerimizi verdik. Sonunda Sarıyer Belediyesi sesimizi duydu ve gördüğünüz bu evi yıkıyor. Fakat bu harabenin arkasında aynı şekilde tehlike arz eden başka bir ev daha var. Fakat burayı yıkmadılar. Boğaziçi öngörünüm ile ilgili gerekçelerden dolayı. Birini yıkıp, diğerini bırakmak mantıklı bir iş değil. Yetkililerden rica ediyoruz. Bu sorunumuzu kökten çözsünler. Mahalleli her gün buradan geçiyor. Buraya önlem alınması için birinin ölmesi mi gerekiyor?” dedi.

Vatandaş, bundan sonra ki süreçte yetkililerinden yıkılmayan harabe ev ve ilçede bulunan diğer metruk binalar ile ilgili önlem almalarını bekliyor.

Benzer Haber:

https://www.sariyerposta.com/sariyer-haberleri/vatandasin-cani-allaha-emanet-h58706.html