Yıllardır gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Çayırbaşı Polis Merkezi Amirliği, Mahalle Muhtarı Faruk Özdemir'in de yoğun girişimleri ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sarıyer'in mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda karakol talebini dile getiren Muhtar Faruk Özdemir, olumlu dönüş almasının ardından Sarıyer Kaymakamlığı ile temasa geçti. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karakol yapılmak istenen yer ile ilgili olumlu rapor vermesiyle birlikte Sarıyer Belediyesi'nden söz konusu binanın tahsisine ilişkin başvuru yapıldı.

GEÇİCİ OLARAK TAHSİS EDİLDİ

Yapılan başvuruyu değerlendiren Sarıyer Belediyesi, Çayırbaşı Stadı'nın yanında yer alan ve eski hizmet binası olarak kullanılan 2 katlı yapı, Belediye Başkanı Şükrü Genç'in talimatı ile geçici bir süreliğine Çayırbaşı Polis Merkezi Amirliği olarak tahsis edildi.

ÇEVRE MAHALLELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün tüm ilçe genelinde olduğu gibi Çayırbaşı'nda da önleyici ve caydırıcı unsur olmak için çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda tahsis edilen iki katlı binanın, Sarıyer Belediyesi tarafından herhangi bir proje veya başka bir amaç ile kullanılana kadar geçici süreliğine hizmete sunulduğu ifade edildi. Söz konusu karakol yalnızca Çayırbaşı için değil, Büyükdere, Kocataş PTT Evleri ve Bahçeköy gibi çevre mahallelerdeki huzurun temini için oldukça kritik bir rol oynayacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ