Gazetemizin 136. sayısında ‘Trafik değil ölüm ışıkları!’ başlıklı haberimiz Sarıyer’de büyük ses getirirken, aynı yol üzerinde bulunan hız kesici kasislerin yetersiz sayıda olması kazalara davetiye çıkarıyor.

Büyükdere Demokrasi Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan ve ‘Ölüm ışıkları’ olarak adlandırılan trafik ışıkları, can kaybı ile sonuçlanan kazaların yaşanmasına neden oluyor. Yetkililer ise, sorunu çözmemekte adeta ısrarcı olurken, söz konusu yolda hız kesici kasislerin yayaların karşıdan karşıya geçtiği yerlerde yapılmaması tepki topluyor.

VATANDAŞTAN YETKİLİLERE TEPKİ!

Onlarca ölümlü kazanın yaşandığı yolda yayaların karşıdan karşıya geçtiği trafik ışıklarının olduğu yerlerde hız kesici levhaların sayısı yetersiz. Söz konusu bölgelere kasis yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Öncelikle kasislerin sayısı yetersiz. Var olan kasisler de alakasız yerlere yapıldı. Bu kasislerin amacı hızlı gelen aracın hızını yavaşlatmak ve karşıdan karşıya geçen yayaların can güvenliğini sağlamak değil mi? O zaman neden insanların yoğun olduğu yerlerde yapılmıyor?” sözleriyle sitemlerini dile getirdiler.

BÜYÜKDERE ÜST GEÇİT İSTİYOR

Bölgede yaşanan ölümlü kazaların minimum seviyeye çekmek için neler yapılması gerektiği ile ilgili Sarıyer Posta Muhabiri Yavuz Topal’a açıklamalarda bulunan Büyükdere Mahalle Muhtarı Ali Yazıcı, şunları söylemişti: “Kazıklı yolun Sarıyer’deki ulaşımı rahatlattığında hem fikiriz. Bunu sadece muhtar olarak değil, Büyükdere’nin dolayısıyla Sarıyer’in bir çocuğu olarak söylüyorum. Fakat her ne kadar faydası olduysa aynı oranda zararı oldu. Peki nasıl zararı oldu? Özellikle yaşanan trafik kazaları ve kaybedilen canlar bizleri çok üzdü. Bunların yaşanmasının temel nedenleri de bazı temel eksiklikler. Nedir bu eksiklikler? Bu bölgeye bir üst geçit yapılmalı. Tabi bu da yeterli değil. Üst geçit kullanmayıp yoldan geçmek isteyenleri engellemek için demir bariyerler koyulmalı. Bu sayede vatandaşlarımız üst yolu kullanmak zorunda kalacaklar ve can kaybıyla sonuçlanan kazalar minimum seviyeye inecek.”

SARIYER POSTA