Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen, "Çocukların Barışı" adlı resim sergisinin açılışı Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Dünyanın birçok yerine ulaşması planlanan sergide ortak dilek yeryüzündeki tüm çocukların barış içinde yaşaması oldu.

Nâzım Hikmet’in savaşa karşı simge şiirlerinden Hiroşimalı “Kız Çocuğu” adlı şiiri, yaklaşık 30 farklı dile çevrildi. PEN Türkiye Yazarlar Derneği ile Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği'nin katkılarıyla yürütülen çalışmalar sayesinde farklı ülke çocukları tarafından resimlerle yorumlandı. Dünya çocuklarının yaptıkları bu resimler tüm dünyada sergilenmek üzere hazırlandı.

‘Çocukların Barışı’ 23 Nisan’da Sarıyer’de

İlk olarak Nâzım Hikmet Kültür Vakfı'nın yer aldığı Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde sergilenen resimler, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 26 Nisan’a kadar ücretsiz olarak sergilenecek. Çocukların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte 23 Nisan etkinlikleri için Sivas’tan Sarıyer’e gelen miniklerin folklor gösterisi büyük beğeni topladı.