Baltalimanı Mahallesi’nde kaçak yapıldığı gerekçesiyle gerçekleştirilen yıkımlara vatandaşlardan tepki geldi.

Mahalle Muhtarı Ali Haydar Aslan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz aylarda verilen yıkım kararlarından sonra insanlara haber verilmeden evler yıkılıyor. Vatandaş bu hava şartlarında mağdur durumda” dedi.

Mahallenin mevcut Muhtarı ve 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde adaylığını açıklayan Ali Haydar Aslan, evlerin yıkılmasıyla ilgili Sarıyer Posta’ya özel açıklamalarda bulundu.

Yıkım kararıyla ilgili yazılı talimat geldi

Yaptığı çalışmalarda ve toplumsal olaylara yaklaşımıyla takdir toplayan Aslan, 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince; Baltalimanı ve çevre mahallelerde bulunan kaçak ve izinsiz yapıların tespit edilmesine ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla önlemlerin alınmasına dair Sarıyer Kaymakamlığı’na yazılı talimatın geldiğini ifade etti. Aslan, kaymakamlığın bu yazıyı Sarıyer Belediyesi’ne, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na gönderdiğini belirtti.

“Vatandaşa evlerinin yıkılacağı söylenmedi”

Alınan yıkım kararlarının Baltalimanı Mahallesi ile sınırlı olmadığını söyleyen Aslan, “Bu karar yalnızca Sarıyer ya da Baltalimanı ile sınırlı değil. Türkiye’deki bütün kaymakamlıklara bir yazı gönderildi. Kaçak yapıların tespit edilip yıkılması ile alakalı. Bizim burada eleştirdiğimiz ve tepki gösterdiğimiz nokta insanlara haber verilmemesi. En az 15 gün önceden evlerinin yıkılacağını ve önlemlerini buna göre almalarını söylemeleri gerekirdi. Mahallemizde şuana kadar 13 ev yıkıldı. Bildiğim kadarıyla çevre mahallelerde de yıkımlar oldu. Bize bu yıkımların devamı gelecek mi veya ne kadar evin yıkılacağı ile ilgili hiçbir bilgi verilmedi” diye konuştu.