2020 yılının son saatlerini yaşarken, geçtiğimiz senelere göre insanlar yeni yıl coşkusunu buruk bir şekilde yaşıyor. Corona virüsten depremlere, yangınlardan birçok üzücü olayların yaşandığı 2020'yi geride bırakmaya hazırlanırken, Sarıyer'de içerisinde bulunduğumuz yıl boyunca neler yaşandı? İlçemizde meydana gelen önemli olayları genel hatlarıyla sizler için derledik.

Corona virüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında Sarıyer'de de birçok unutulmayacak olay yaşandı. İşte bir bakışta 2020 yılında  yaşananlar...

CORONA SARIYER'İ DE VURDU

Son yılların en büyük sorunu olarak gösterilen corona virüs salgını, Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'i de olumsuz etkiledi. Her ne kadar İstanbul'da en az riskli ilçeler arasında gösterilse de, Sarıyer'deki vaka artışı bir dönem yüzde 120’yi bulmuştu. Covid-19'dan yalnızca vatandaşlar değil, siyasetçiler de etkilendi. Siyasi partilerin bazı ilçe başkanları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri ve muhtarlar hastalığa yakalanmıştı.

SPOR DA BAŞARILI BİR YIL GERİDE KALDI

Sarıyer'in spor alanında başarılı bir yıl geçirdiğini söyleyebiliriz. Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Sarıyer Spor Kulübü, zirve yarışındaki en güçlü ekipler arasında yer alıyor. Beyaz Martı, son 44 yılın en az gol yediği sezonu geçirirken, bu sene şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor. Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Sarıyer Belediyespor ise uzun süre sonra çıktığı ligde kalmayı büyük ölçüde garantiledi. Takımdaki corona virüs vakaları nedeniyle bir dönem art arda mağlubiyetler alan Boğaz'ın Sultanları, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla taraftarlarının yüzünü güldürdü.

SARIYER'DE KORKUTAN DEPREM SARSINTISI

30 Ekim Cuma günü İzmir Seferi Hisar açıklarında ve 11 km derinlikte meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin sarsıntısı Sarıyer’de de hissedilmişti. İlçenin bazı mahallelerinde meydana gelen şiddetli sarsıntı büyük paniğe neden olurken, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştı.

BELEDİYE MECLİSİ'NDE BİR DÖNEM DAHA GERİDE KALDI

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı Sarıyer Belediye Meclisi'nde de bir dönem geride kaldı.CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin meclis üyeleri Sarıyer için kritik kararlar alırken, hiç kuşkusuz en dikkat çekici kararlardan biri de Ayazağa’nın en eski ve işlek caddelerinden biri olan Cendere Caddesi’nin adı Sarıyer Belediye ve İBB Meclisi’nin aldığı ortak karar doğrultusunda Azerbaycan Caddesi olarak resmen değiştirilmesi oldu. Bunun yanı sıra Sarıyer Belediyesi'nin 530 milyon 561 bin TL'lik 2021 yılı tahmini bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇOK SAYIDA YANGIN VE KAZA YAŞANDI

Tüm bunların yanı sıra 2020 yılı içerisinde birçok kaza ve yangın meydana geldi. Bunların bazılarında can kaybı yaşanırken, bazılarında ise maddi hasar meydana geldi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Derbent Mahallesi'ndeki 3 gecekondu çıkan yangında kullanılamaz hale gelmişti. Ayrıca Sarıyer'in tanınan ve sevilen birçok siması içerinde bulunduğumuz yıl da hayatını kaybetti.

SİYASETTE HAREKETLİ BİR YIL OLDU

2020 Sarıyer siyaseti için de  oldukça hareketli bir yıl oldu. MHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, DSP ve Vatan Partisi'nin Sarıyer ilçe başkanları değişti. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu'da yeni dönemde görev almayacağını açıklamıştı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın istişareleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Halil İbrahim Kurşun AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Adayı olarak belirlenmişti.

SARIYER POSTA GAZETESİ