Zekeriyaköy’ün yıllardır süren sağlık ocağı problemi, Mahalle Muhtarı Semra Özkaya’nın girişimleri sonucu çözüme kavuşuyor.

Mevcut sağlık ocağının 20 bin nüfuslu Zekeriyaköy’e yetersiz kalması nedeniyle yaşanan sorunlara kesin çözüm getiriliyor.

Tedavi için yaklaşık 7 km uzaklıktaki Sarıyer Merkez’de bulunan hastanelere veya çevre ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalan vatandaşların sesine kulak veren yetkililer, yeni bir sağlık ocağı yapımı için harekete geçti.

Muhtar Özkaya müjdeyi verdi

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya, mevcut sağlık ocağının hasta tedavisinde yetersiz kaldığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Sağlık ocağımız talepleri karşılama konusunda çok yetersiz. Yaklaşık 20 bin nüfuslu bir köyüz. Hasta olan vatandaşlarımız ya merkezdeki hastaneye ya da çevre ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına gidiyor. Bu durumdan oldukça muzdariptik ve bize çokça şikayet geliyordu. Gerekli çalışma ve müracaatları yaparak bu soruna kökten çözüm getiriyoruz. Başvurular neticesinde Zekeriyaköy’ün yeni bir sağlık ocağına kavuşacağını gönül rahatlığıyla ifade etmek istiyorum.”

Özkaya’dan, Şükrü Genç’e teşekkür

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten yeni sağlık ocağının arazi tahsisi için söz aldıklarını ifade eden Özkaya, “Sizlerin aracılığıyla buradan Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun gelen talepleri değerlendirerek, Zekeriyaköy’e yeni bir sağlık ocağının yapımı için gerekli her türlü yardımı vereceklerinin sözünü aldık” ifadelerini kullandı.