Op. Dr. Bahadır Baykal, dünyada en fazla yapılan tercih edilen ameliyatlardan biri olan burun estetiği ile ilgili önemli bilgiler verdi. Detaylar haberimizde...

Her yıl binlerce kadının estetik açıdan kendini daha iyi ve daha güzel görmek adına kozmetik imkanlar içerisinde belli bir arayışa girdiğini söyleyen Baykal, "Genellikle  kadın hastalarımızda, burun şekillerinden kaynaklanan deformitiler ve burun şeklinin yüze uyumsuz ve orantısız olması memnuniyetsizlik yaratmaktadır" diye konuştu.

"Sadece görünüm için yapılmıyor"

Burun estetiğinin yapılma nedenlerini anlatan Baykal, "Burun estetiği sanıldığının aksine sadece görünüm için değil aynı zamanda nefes alma problemi olanlarda da yapılan bir ameliyattır. Burnunuz kırıksa, burun sırtınız çökük ya da burun ucunuz sarkıksa nefes almanız sorunludur. Bu durumda fonksiyonel rinoplasti yapmaktayız. Hastalarımın yarısından fazlası nefes alma sorunuyla bana başvurmaktadır" ifadelerini kullandı.

Baykal'dan kritik uyarı!

Ameliyat olmak isteyen kişilere çağrıda bulunan Baykal, şunları söyledi: "Kişinin görünümüne duyarsız olması ne derece yanlışsa sadece burna odaklı ve aşırı duyarlı olması da normal değildir. Obsesif ya da narsist bir kişiliğiniz varsa estetik için daha dikkatli düşünmeniz gerekir.  Başkalarının etkisi ve yönlendirmeleri ile ameliyat oluyorsanız olmayın derim. Zira sonuç nasıl olursa olsun sonrasında mutsuz olabilirsiniz. Erkek arkadaşınız ya da eşiniz burnunuzu beğenmiyor diye ameliyat olmak iyi bir fikir değil. Yeni bir burun özgüven kazandırır ama günlük hayatınızdaki sorunlara çare olamaz."

SARIYER POSTA GAZETESİ