ABD’de yapılan araştırmalar sonucu, geliştirilen teknoloji ile yara izlerimizden kurtulmak artık mümkün olacak. Abd’li, biyo-teknoloji şirketi büyük bir keşfe imza atarak, cildimizin yeniden yapılanmasını sağlayan bir teknoloji geliştirdi.
İnsan vücudu, kendini tamir etmek için aslında oldukça verimli bir şekilde çalışıyor. Ancak kritik düzeyde hasar alan dokuların tam anlamıyla iyileşmesi mümkün olmuyor, hatta bu duruma mağdur olan kişilerin sosyal yaşamlarını ciddi derecede etkileyen sonuçlar doğurabiliyor. Artık, geliştirilen bu teknoloji ile insanlar bu tür sorunlar ile karşı karşıya kalmayacak.

DENEYLER İÇİN DOMUZLAR KULLANILDI

Polarity TED adlı şirket, deneylerin ilk aşamasında cilt yapısı olarak insana benzeyen bir hayvan olan domuzları kullandı. Geliştirilen teknoloji, hayvanların ciltlerinde bulunan yanıklar ve aşınmaları başarılı bir şekilde onardı ve cildi tazeledi.

TAMAMEN ORGANİK DOKLULAR GELİŞECEK

Şirket, yaptığı açıklama da, “Yeni ürünümüz olan SkinTE ile insanlarda tam fonksiyonel cilt onarımını mümkün kılacak. Geliştirmekte olduğumuz süreç, bir hastanın kendi cildine ait küçük örnek sayesinde tüm katmanların yeniden yapılandırılmasıyla gerekleşiyor. Ayrıca saç ve kıl gibi uzantıların yeniden çıkabileceği tamamen organik dokular gelişiyor” diyor.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILIYOR

Şirketin CEO'su Denver Lough, ilk etapta yanık kurbanlarının zarar görmüş ciltlerine yönelik çalışmaların hızlandırıldığını dile getirerek,  “İnsanlar üzerindeki deneyler 2018 yılının başında uygulanacak. Bu deneylerin tamamlanmasından 12 ila 18 ay sonra tıp literatürlerine yeni bir başarı ve tedavi yöntemi eklenmiş olacak.” dedi.

KAYNAK: YARA İZLERİNİ BİTİRECEK TEKNOLOJİ