Türk Onkoloji Vakfı (TOV), 1990 yılında, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü hocalarının öncülüğünde, halkı kanser konusunda aydınlatmak ve erken teşhisin tedavinin başarısı açısından önemine dikkati çekmek amacıyla hizmet etmeye devam ediyor.

son panelKamu yararına bir vakıf olan ve bugünkü adıyla Nurhan Kocabıyık Yeniköy tıp merkezi Kanser Haftası nedeniyle Sarıyer Belediyesi Nejat Uygur sahnesinde  “Kanserle mücadele farkındalık yaratma” adlı bir seminer verecek. Y. Doç Dr.Yavuz Dizdar’ın konuşmacı olarak yapılacak. Beslenme ve hastalık ilişkisi anlatılacak olan seminerde son günlerde hızla artan kanser vakalarının daha da artmamasına fayda sağlayacak.

Erken teşhisin maliyeti her tedaviden daha ucuzdur !

Vakıf Başkanı Prof Dr. Sıdıka Kurul, “Tedavi ağırlıklı sağlık sisteminin -ne yazık ki- ön planda olduğu ülkemizde, bu tür hizmetleri verecek çok sayıda kuruma ihtiyaç olduğu açıktır. Türk Onkoloji Vakfı bu alandaki boşluğu doldurmayı hedefleyen bir kuruluştur. Amacımız doğrultusunda, büyük hedeflerimiz vardır. Bu konuda değerli halkımızın, hayırsever kişi ve kuruluşların bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanımızda duracaklarına dair inancımız, hedeflerimize ulaşmadaki umudumuza güç katmaktadır” dedi.

Bilgi: Sarıyer Belediyesi Eğitimi Kültür Müdürlüğü Nejat Uygur Sahnesi 8 Nisan 2015 Çarşamba Saat:13:00'de