TEL: (0212) 223 56 38-39-40

Sarıyer sağlık sektöründe yıllardır başarı ile hizmet veren Türk Onkoloji Vakfı Nurhan Kocabıyık Yeniköy Tıp Merkezi, uzman kadrosuna alanında başarılı bir ismi olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Gürel'i kadrosuna kattı. Sarıyer Posta'ta pandeminin çocuklar üzerindeki etkilerini anlatan Gürel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 Tecrübeli ve donanımlı sağlık personeli, modern sağlık ekipmanları ve güler yüzlü hizmeti ile yalnızca Sarıyer’e değil tüm İstanbul’a şifa olan Yeniköy Tıp Merkezi, bir yandan da uzman kadrosunu geliştirmeye devam ediyor. Uzman Dr. Dilek Gürel, 30 yılı aşkın tecrübesiyle hizmet verecek.

"SAĞLIK KONTROLLERİ AKSATILMAMALI"

Pandemi sürecinden en fazla etkilenenler kuşkusuz çocuklar oldu. Okullarından, arkadaşlarından ve sosyal çevrelerinden uzak kalan çocuklar yarıyıl tatilinde de her zamanki kadar özgür olamadılar. Ancak hepimizin bildiği gibi sağlık, her şeyden önemli. Pandemi şartlarında da mutlu ve keyifli vakit geçirmenin mümkün olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek Gürel, pandemi şartlarında özellikle de çocukların sağlık kontrollerinin aksatılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

30 YILI AŞKIN TECRÜBESİYLE ŞİFA OLACAK

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Uzman Dr. Dilek Gürel, "İhtisasımı Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden aldım. Ardından Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7 yıl çalıştım. İstanbul Tıp Merkezi'nde 13 çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniğinde hizmet verdim. 2020 yılında çalıştığım yer pandemide kapanınca Türk Onkoloji Vakfı Nurhan Kocabıyık Yeniköy Tıp Merkezi'nde göreve başladım" sözleriyle kariyeri hakkında bilgiler verdi.

"ÇOCUKLAR PANDEMİDEN ETKİLENDİ"

Salgının çocuklar üzerindeki etkilerine değinen Gürel, "Pandemi süreci sosyal hayatı çok olumsuz etkiledi. Hiç kuşkusuz en çok etkilenenler arasında çocuklar da yer alıyor. Okullar ve kreşler kapandı. Dolayısıyla çocuklar da evden dışarı çıkamaz oldu. Sosyalleşme tamamen bitti" diye konuştu.

GÜREL'DEN SOSYAL MESAFE UYARISI!

Her ne kadar aşı da olunsa yine de maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Ev ortamında değil, açık alanda bir araya gelinmeli. Çünkü aşı olmak her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Ayrıca aşının korunurluluk etkisi de geçmiş olabilir" dedi.

"PANDEMİ YAŞAMIN HEMEN HER ALANINI ETKİLEDİ"

Pandemi sürecinde çocuklu ailelere önerilerden bulunan Gürel, "Geçtiğimiz aylarda ilk yılını geride bıraktığımız Covid-19 pandemisi, tüm dünyada yaşamın hemen her alanını etkiledi. Bir yıllık deneyimler göstermiştir ki birtakım pediatrik faktörler nedeni ile çocukların büyük bir kısmı bu hastalığı semptomsuz (asemptomatik) ya da hafif bulgular ile atlatmaktadır. Hastalık çocuklarda genelde ağır seyretmese de, yaş gruplarına göre farklılıklar arz etmekle birlikte pediatrik yaş grubu için pandemi sürecinin getirdiği bazı olumsuz etkilerin olduğunu da söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK SORUNLARINA DİKKAT EDİLMELİ"

Gürel, "Küçük çocuklarda rutin kontrol ve aşılama hizmetlerinin aksaması, daha büyük çocuklarda ekran başında geçirilen sürenin artması, spor yapma gibi egzersiz faaliyetlerinin azalması, beslenme ve uyku düzeninin bozulması, çocuk psikolojisinin kötü etkilenimleri (kaygılarda artış, huy değişikliği, ebeveynlere bağımlılık, sosyalleşme problemleri vb.) gibi pandemi sürecinin getirmiş olduğu sağlık sorunlarına da dikkat edilmeli. Gerekli tedbirler alınarak doktor kontrolleri aksatılmamalı, çocukta görülen olumsuzluklar göz ardı edilmemeli, uzman kontrolünde gerekli önerilere dikkat edilmeli, gereken tedaviler uygulanmalıdır" şeklinde konuştu.

Köybaşı Cad. Mübaşir Sok. No:2 Yeniköy/Sarıyer

www.tov.org.tr

SARIYER POSTA GAZETESİ