Türk Kanser Derneği "Hayatta Her Şey Bekleyebilir Sağlığınız Asla" mottosuyla Sarıyer Cumhuriyet Meydanı’nda sağlık taraması gerçekleştirdi.

Türk Kanser Derneği ve Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlara erken tanının önemi anlatıldı. Etkinlikte taramalara girmek isteyenler hastanelere yönlendirildi. Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman, genetik nedenler haricinde vücudun devamlı maruz kaldığı şeylerden dolayı hücrelerin bozulması sonucunda kanserin ortaya çıktığını söyledi.

DURUMAN: KANSERDE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Kanserden değil, tedaviye geç kalmaktan korkulması gerektiğini dile getiren Duruman, erken teşhisin önemini "Bilim artık erken teşhislerde ölüm oranını neredeyse kaldırdı. Kanser olan kişileri her sene sıfır evresinde yakalayabildiklerinde tedavinin hiç kanser olmamış gibi ilerleyeceğini ve bu sayede kişinin hayatına kolaylıkla devam edebilir” dedi.

Kanserle ne Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne de şahıs bütçelerinin tek başına mücadele edebileceğinin altını çizen Duruman, insanların bilinçlenmesi gerektiğini ve sağlıklı yaşamın, kansere neden olan risk faktörlerini azalttığını ifade etti.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Armağan Eren, Sarıyer'den başlayarak tüm Türkiye'de kanser konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Eren, bu çalışmanın Türk Kanser Derneği'nin, Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinde diğer belediyelerle yapacağı bilgilendirme ve tarama etkinliklerinin başlangıcı olduğunu aktardı. Kanserin, birçok farklı dala yayılan bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Eren, insanları bilinçli ve duyarlı hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

SARIYER POSTA