1Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen ‘Anne ve Babalara Ateşli Çocuğa Yaklaşım’ konulu seminere katılan kamu kurumu çalışanları, çocuklarda ortaya çıkan ‘ateş’in ne zaman tehlikeli olabileceği ve ne şekilde düşürülebileceği konusunda bilgilendirildi.

Kaymakam Ömer Karaman’ın eşi Zeynep Karaman’ın da konuk olarak katıldığı seminer TSM doktorlarından Attila Gözübüyük tarafından verildi.

7Eğitim Hemşireleri Kezban Gümüş ile Neslihan Özçam’ın düzenlediği seminere Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve SGK personeli katıldı.

"ATEŞİN YÜKSELMESİNE VİRÜS, BAKTERİ VE İLAÇLAR NEDEN OLUR"

İlgi ile takip edilen seminerdeki konuşmasına öncelikle ‘ateş’in ne olduğunu tanımlayarak başlayan Dr. Attila Gözübüyük, ateşin nasıl oluştuğu, nasıl ölçüldüğü, ateşin normalde kaç derece olması gerektiği, ateş düşürücü ilaçların neler olduğu ve nasıl kullanıldığı, ateşin nasıl düşürülmesi gerektiği ve halk arasında çok tehlikeli olarak bilinen ateşin gerçekte dost mu düşman mı olduğu konularında detaylı ve aydınlatıcı bilgi verdi. Dr. Gözübüyük, “Virüs, bakteri, yanlış kullanılan ya da fazla miktarda alınan ilaçlarla, zehirli maddeler vücut ateşinin 2yükselmesine neden olur.  Ateş yükselince kişide üşüme, sıcak bir yere gitme ve kalın giyinme isteği oluşur. Ateşin yükselmesi ise vücudun içerdeki mikrobu öldürmeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. Yani tedavinin bir parçasıdır” dedi. Ateşin derecesi alın, kulak, koltuk altı ve popodan ölçüldüğünde 38,5, ağızdan ölçüldüğünde ise 39’u geçtiği anda tehlikeli olabilir. Dr. Attila Gözübüyük, halk arasında ‘havale geçirmek’ olarak bilinen yüksek ateşten kaynaklanan bilinç kaybı ile ilgili de bilgi verdikten sonra katılımcıların konuyla ilgili sorularını da cevapladı.