Türk Kızılay’ı Sarıyer Şubesi tarafından organize edilen ‘Sarıyerli Anneler Kızılay’a Destek Oluyor’ temalı kermes, Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı. Vatandaşlar, anlamlı kermese yoğun ilgi gösterdi.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan gönüllü annelerin desteği ile düzenlenen kermesten elde edilecek gelirin bir kısmı, Türk Kızılay’ı Sarıyer Şubesi’ne bağışlanacak. AK Parti Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri ve muhtarlar Sarıyer Merkez'de yapılan anlamlı etkinliğe katılarak destek verdi.

HEM ALIŞVERİŞ HEM KAN BAĞIŞI

Anlamlı kermeste 20 adet stant bulunurken, Sarıyerli 40 anne de ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Sabah saat 10.00’da başlayan etkinlik, akşam saat 18.00’a kadar Sarıyerlileri ağırlayacak. El emeği göz nuru ürünlerden yiyeceklere kadar çok sayıda ürünün bulunduğu kermesin yanı sıra kan bağışında bulunmak isteyen Sarıyerliler için Türk Kızılay’ı Sarıyer Şubesi çadır kurdu.

“HALKIMIZ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ”

Kermes ile ilgili Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Türk Kızılay’ı Sarıyer Şube Başkanı Fatih Türk, “Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nden bireysel girişimcilik eğitimi alan Sarıyerli hanımların üretmiş oldukları el emeği göz nuru ürünleri satabilecekleri ve gelirinin bir kısmını da Türk Kızılay’ı Sarıyer Şubesi’ne bağışlayabilecekleri bir kermes düzenledik. Bu kermes ile birlikte kan bağışı kampanyası da düzenliyoruz. Sarıyer Meydan’da yapmış olduğumuz organizasyona halkımız yoğun ilgi gösterdi” diye konuştu.

“HARCADIĞIMIZ ENERJİ ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZDIR”

“Türk Kızılay’ı Sarıyer Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren arkadaşlarımızın tamamı gönüllülük esasına göre çalışıyor” diyen Türk, “Ben de dahil olmak üzere herhangi bir menfaat beklentimiz yok. Ayrıca bu kermesimiz için çalışan arkadaş sayımız ise 100. Bunların içerisinde lise ve üniversite öğrencileri, ev hanımları ile Sarıyerliler var. Harcadığımız enerji bizim için bir övünç kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Türk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tarz bir etkinliği ilk kez gerçekleştiriyoruz. Kan bağışı etkinliklerimizi ise Sarıyer’in tüm mahallelerinde belli periyotlarda gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu ilk oldu ancak son olmayacak. Gideceğimiz mahallelerde Sarıyer Belediyesi’nin destekleriyle önceden duyuru yapacağız. Gönüllü arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geldiği kadar bu işi daha verimli hale getirmek için gayret göstereceğiz.”

SARIYER POSTA